Tiger Woods PGA TOUR 13 Blog

Get the inside scoop on Tiger Woods PGA TOUR 13

Tiger Woods PGA TOUR 13 - Connect With Your Personalized Swing

 • avatar Communityblogg: Total Swing Control Upplagt av EA SPORTS vid 10:00 måndag, januari, 09, 2012
  01092012-TW13-Community-Blogheader.jpg

  Hej alla Tiger Woods PGA TOUR-fans!  Mitt namn är Fred Parrow, men ni kanske bättre känner till mitt alias "Oblong".  Jag har varit en flitig datorspelsgolfare i decennier och jag är även medlem i EA SPORTS Game Changers-programmet.  Nyligen fick jag möjligheten att besöka EA Tiburon Studios i Orlando, Florida, för att få en tidig titt på Tiger Woods PGA TOUR 13.  Det har inte varit lätt att hålla alla nya funktioner hemliga sedan dess, så det känns extra kul att äntligen få avslöja vad utvecklingsteamet har kokat ihop inför nästa release av Tiger Woods PGA TOUR som släpps i slutet av mars.

  De kommande veckorna kommer du att få alla detaljer om de nya funktionerna, men ingen har gjort mig lika entusiastisk som den vi kan avslöja fullt ut nu - Total Swing Control.   Enkäter bland fans har placerat omdesign av svingen som högsta prioritet rätt länge.  Det har gått nästan 10 år sedan den senaste genomgripande förändringen av svingmekaniken. Då fasade spelet ut 3-klick-svingen och gick över till en analog sving med styrspaken.  Så det var hög tid för en förändring. Den intressanta frågan är om detta tar spelet framåt och blir det roligare att spela?  Jag har testat det själv och svaret är helt klart JA!  Den nya slagdynamiken gör inte bara att du sjunker djupare in i spelet - den belönar (eller straffar) dig även rättvist baserat på hur bra DU utför golfslaget.   Överföringen av det komplexa i en golfsving till en kontroll känns nu mer harmonisk.  Enkelt uttryckt, spelet "känns" mer som golf!

  När jag anlände till EA Tiburon studios, gav utvecklarna en kort presentation av de viktigaste nya funktionerna de arbetade med.  Därefter tillbringade jag resten av veckan med att spela spelet och ge feedback till Tiger Woods PGA TOUR-utvecklingsteamet.  Mitt allra första intryck var att även om spelet såg ut som ett Tiger Woods PGA TOUR-golfspel, så kändes det annorlunda jämfört med de andra jag har spelat genom åren.  Den nya svingmekaniken påverkar direkt ditt sätt att spela och den kommer att ta lång tid att bemästra perfekt - om perfektion ens är möjlig!  Bästa sättet jag kan förklara hur detta förändrar spelet är att det nu handlar mer om hur du utför ditt golfslag via timing, tempo och bollträff. Till skillnad från tidigare versioner där det mest handlade om vem som bäst genom matte kunde rikta in slaget och sedan bara trycka på en knapp.

   Total Swing Control gör att många funktioner i äldre spelversioner, som kanske inte var helt trogna golfsportens verklighet, kommer att gå i graven.  Trycka för extra kraft?  Borta! (Längre baksving ger extra kraft)  Räkna ut och göra procentslag?  Glöm det! (Utför slag istället för att räkna matte.)  Slumpmässig landning? Farväl och reducerat till ett litet pip! (Du kontrollerar var bollen landar.)  Klubbjusteringsfunktion?  Borta med vinden! (Prestationen baseras på utfört slag.)  Medan de här gamla funktionerna har blivit överflödiga, så öppnar den nya Total Swing Control upp för nya häftiga funktioner.  Förutom att kontrollera din svings tempo och timing, har du även möjlighet att styra om du vill träffa bollen så den får en hög eller låg bollbana. Det gör du med slagmätaren (Strike Meter) (höger  styrspak).  Detta gör det möjligt att slå allt från Tigers låga stingerdrive till ett högt flopslag ut ur en bunker.  Dina kreativa möjligheter när du slår dina golfslag är bokstavligt talat oändliga. Och något som gör det hela ännu bättre är de nya spelaranimationerna, bollbana-animationerna och fysiken som gör att du kan följa exakt det slag du har skapat hela vägen på skärmen!

  När jag testade spelet kom jag på mig själv med att inte bara ställa mig själv frågan hur jag ska spela ett slag, utan även känna av pressen av att faktiskt klara av att fullfölja mina intentioner.  Att spela golf handlar nu till stor del om att hitta rätt kombination av slagmätare, tempo och svinglängd.   Det påverkar varje del av spelet från tee till green.  Ibland när jag befann mig på foregreenen kom jag på mig själv med att försöka mig på en svår låg hook-drive mot vinden för att vinna några extra meter.  När det stod ett träd i vägen kände jag nu att jag hade total kontroll över bollbanan, så jag kunde på goda grunder bestämma mig för att slå över, under eller runt det.  När jag befann mig utanför greenen och behövde göra en pitch eller chip, kunde jag faktiskt välja bollens landningsplats och rullning baserat på hur jag utförde mitt slag.  Även puttningen påverkas av den nya mekaniken. Man kan kontrollera längd och fart med hjälp av längden på svingens båge och tempot.

  Man får en känsla av total kontroll i varje slag man gör och när man missar ett slag får man direkt feedback om varför man misslyckades.  Jag tillbringade en stor del av min tid i spelet med att använda Mulligans (att slå ett andra slag utan att räkna det första) bara för att se hur många olika sätt jag kunde utföra samma slag!  Möjligheterna verkar vara oändliga.  Faktum är att om du oförsiktig, så kan du faktiskt slå rakt upp i luften, slå en felaktig slice eller missa bollen helt!

  Jag kan nästan höra de skeptiska grymtningarna från dem som alltid har gillat att spela Tiger Woods PGA TOUR i mer arkadstil.  När de läser detta kanske de drar slutsatsen att i de enklare lägena kommer alla dess förändringar för svingen att göra det nästan omöjligt att slå felträffar.  Så är verkligen inte fallet.  Vad utvecklingsteamet har gjord är att tona ner felträffspotentialen i tempo och timing, vilket gör att spelet fortfarande har en mycket intuitiv och förlåtande svingmekanik för både nybörjare och erfarna veteraner.  När svårighetsgraden är högre blir precisionen ytterst viktig och det blir lika svårt att slå ett "perfekt" golfslag som i verkliga livet - det vill säga nästan aldrig!

  Slutligen, Total Swing Control låter kanske spännande och du kommer antagligen aldrig att fullt uppskatta funktionen förrän du faktiskt har provat den själv - men det finns en viktig fråga som jag måste ta upp och som jag vet många har frågor kring.  Kära spelvänner, ni bad om det och EA SPORTS har levererat ... caddy-funktionen som introducerades i förra årets spel kommer att vara VALFRITT i Tiger Woods PGA Tour 13.  Funktionen kan stängas av i alla spellägena - offline och/eller online.  :D

  För mer information om den nya svingmekaniken, besök EA SPORTS Tiger Woods golf community forum. Där kommer jag att gladeligen svara på de frågor du har om denna spelförnyande nya funktion i serien.  Du kan även följa mig på Twitter: @xoblongx.

  Pre-Order Now on Origin


  Tags tiger-woods-pga-tour

Anmäl dig till den här bloggens feeds

RSS

Comments:

Visar av 0 kommentarer Fler  kommentarer

Tidigare av den här författaren

 • avatar EA SPORTS Upplagt på 10:00 den tisdag, januari, 10, 2012

  Slå slag som proffsen

  Tiger Woods PGA TOUR, världens mest sålda golfdatorspel-franchise är tillbaka med en mängd nya spännande funktioner, så som Kinect for Xbox 360-integration, möjlighet att uppleva Tigers golfarv, online- och sociala-funktioner, samt en Collector's Edition som ger ännu större tillgångt till Masters Tournament och Augusta National Golf Club.

  Läs mer
 • avatar EA SPORTS Upplagt på 10:00 den tisdag, januari, 10, 2012

  Producentblogg: Ny svingmekanik

  Hej alla, Mike DeVault från Tiger-teamet här. Jag tänker berätta om några av de fantastiska nya spelfunktionerna i Tiger Woods PGA TOUR 13.  I år finns det massor av nya funktioner att tala om. Idag tänker vi koncentrera oss på den största förändringen i vårt svingmekaniksystem på över ett decennium.  I Tiger Woods PGA TOUR 13 har vi förbättrat allt från hur du svingar klubban till hur du kan göra inställningar för ditt slag. I år visar vi dessutom hela din sving på skärmen, i realtid, med vårt nya golfanimationssystem.

  Läs mer

PEGI-klassificering

 • Alla plattformar Pegi-klassificering Det här spelet är åldersmärkt 3+